top of page

Att jobba hos oss

Hur är det att jobba hos oss?

Vi bad våra kollegor William och Malin berätta hur det är att vara en del av Real Consulting.

sigvardsson_210607_0010_bw.jpg
sigvardsson_211125_0116_bw_webb.jpg

Hej William! Berätta lite om dig själv.

 

Hallå där! Jag är 27 år, uppvuxen i Kungsbacka. I ryggsäcken har jag en mastersutbildning från Uppsala universitet inom Industriell Ledning & Innovation. På fritiden följer jag mycket fotboll, tränar och umgås med vänner och familj!

Vad lockade dig att börja hos Real Consulting?

 

Redan vid första kontakt fick jag ett proffsigt intryck av Real Consulting. Det är ett glatt gäng och det kändes som en plats där man kan bidra och vara en viktig del i företaget. Jag fick också intrycket att man jobbade med intressanta arbetsuppgifter. Sen var det viktigt för mig att det finns både personliga och professionella utvecklingsmöjligheter.

 

Vad är din roll och hur kan en vanlig arbetsdag se ut?

 

Min roll är som affärskonsult, vilket innebär är att det finns en bredd när det gäller arbetsuppgifter. Den ena dagen är aldrig den andra lik men det är viktigt är att jag får börja dagen med en kopp kaffe : ) Vid kaffemaskinen finns det möjlighet för goa samtal med kollegor.

 

En dag kan innebära olika möten eller telefonsamtal med kund samt interna möten. Min roll innebär också strategiarbete, planering och projektledning som i sin tur baseras på research, inläsning och analyser.

 

Alla projekt innebär ofta att åka ut och träffa kund, vilket är otroligt kul! Allt som allt så är arbetet varierande och inspirerande.

 

Hur skulle du beskriva Real Consulting?

 

Det är ett gott gäng med en extremt stor och djup kompetens. Det finns mycket erfarenhet och ödmjukhet, men när vi har interna aktiviteter kan de ändå vara lite tävlingsinriktade : ) Alla är lika och kan, får och förväntas bidra i diskussionerna.

Real Consulting är en modern arbetsplats med frihet under ansvar. Det finns frihet att jobba hemma om så önskas, alternativt sitta ute hos kund vid behov – det är upp till individen själv att prestera.

 

Jag har också sett att Real Consulting har ett enormt förtroende hos kunderna. Det är stabilt och tryggt, vilket känns bra.

 

Vilka egenskaper är viktiga för att trivas på Real Consulting?

 

Jag tror det är bra att du är ödmjuk och prestigelös, har ett högt personligt driv och att du är lösningsorienterad. Du måste också våga gå utanför din komfortzon och vara villig att lyssna på kunderna och på dina kollegor. Till sist är det bra att vilja utvecklas och lära sig nya saker – jag anser att du är aldrig kan vara riktigt färdiglärd.

Hej Malin! Berätta lite om dig själv.

 

Hej! Jag är uppvuxen i Hälsingland och har bott i Stockholm, Åre, Uppsala och Schweiz innan jag landade i Göteborg. Jag har en utbildning från ekonomiprogrammet på Uppsala universitet och när jag inte jobbar ägnar jag mig åt träning, bastu och kallbad. Här i Göteborg blir det året om. Jag älskar också skidåkning.

Vad lockade dig att börja hos Real Consulting?

 

Jag kände att det var dags att prova något nytt. Jag har en ganska bra grund när det kommer till att jobba med människor och ekonomi och kände att jag kunde bidra med detta hos Real Consulting. Första gången jag kom i kontakt med Real Consulting var via hemsidan och det kändes rätt. När jag sen verkligen kom i kontakt med Real Consulting levde de upp till mina förväntningar som arbetsgivare. Bemötandet var snabbt och personligt. Det var en bra magkänsla och det är något som finns kvar än idag.

 

Vad är din roll och hur kan en vanlig arbetsdag se ut?

 

Jag är affärskonsult och alla dagar är olika. Det är stor variation i arbetet beroende på var jag befinner mig och det är det som är det roliga med rollen.

 

Just nu befinner jag mig till 100% ute hos kund och jobbar mycket med strategiarbete, analyser och support till kundens handlare. Även om dagarna är olika finns det vissa återkommande saker: svara på mejl, sitta i möte, problemlösning, lära mig nya saker – att utvecklas.

 

Hur skulle du beskriva Real Consulting?

 

Vi jobbar hårt men har en god jargong och lätt till skratt. Det finns också stort fokus på att var och en skall lyckas prestera i sina roller och få möjlighet att växa som individ på lång sikt. Hos oss ser man individen som en del av förändring och det finns alla möjligheter att vara med och påverka. Det är mycket frihet under ansvar.

Vilka egenskaper är viktiga för att trivas på Real Consulting?

 

För att trivas hos oss är det bra om du har ett bra självledarskap och en god social förmåga. Det är också bra om du är prestigelös, flexibel och har en positiv inställning. Till sist skall du besitta en god problemlösningsförmåga och gilla att få saker gjort.

bottom of page